Opleiding


Autoboulevard-Vechtstreekdealers enthousiast over opleiding Autotechnicus van het Automotive College


Leden van de Autoboulevard-Vechtstreekdealers zijn dealerbedrijven die in de werkplaats behoefte hebben aan goed, gemotiveerd en kundige autotechnische medewerkers. Een (eerste) autotechnicus voert zelfstandig onderhoudsbeurten uit bij auto's. Hij of zij is op de hoogte van de technische specificaties van het automerk, zodat de juiste onderdelen vervangen kunnen worden.

Computersysteem
Bij het uitvoeren van een onderhoudsbeurt wordt er veel gewerkt met computers. Een computer kan bijvoorbeeld onder de motorkap worden aangesloten, zodat het mankement goed vastgesteld kan worden. Met het computersysteem is het ook mogelijk om datanetwerken vast te leggen, communicatiestoringen op te lossen, enz.

Klantenservice
Naast dit alles, moet een (eerste) autotechnicus goed met klanten kunnen omgaan. De klachten van een klant kunnen begrijpen, op een klantvriendelijke manier het probleem en een mogelijke oplossing kunnen uitleggen en het afronden met een afspraak.

Altijd in ontwikkeling
Omdat we in de autobranche aan steeds wisselende technische mogelijkheden werken, is dit een heel boeiend en creatief vakgebied waarin kennis en kunde op de juiste waarde zal worden geschat. Daarom is het belangrijk dat een goede (eerste) autotechnicus altijd op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Automotive College Nieuwegein
Daarom bevelen wij als Autoboulevard-Vechtstreekdealers van harte de opleiding (eerste) autotechnicus van het Automotive College in Nieuwegein aan. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor een opleiding Autotechnicus (niveau 2, bol en bbl) of Eerste Autotechnicus (niveau 3, bol en bbl) vind je op de website van het Automotive College.

Bol of bbl?
Is uw kind het liefst zoveel mogelijk op school of studeert hij liever naast zijn werk? Een student kan de meeste beroepsopleidingen op twee manieren volgen:

  1. 1. Bol (beroepsopleidende leerweg):
        Uw kind zit op school en loopt verschillende stages in de beroepspraktijk
  2. 2. Bbl (beroepsbegeleidende leerweg):
        uw kind werkt bij een erkend leerbedrijf en volgt lessen op school. het is verplicht een leer-arbeidsovereenkomst
        af te sluiten met een erkend leerbedrijf

 

© Autoboulevard, 1996-2022     |     Disclaimer     |     website: Megelink / Partners / BV