Mitsubishi levert Dendo Drive House

Id: 4749
Mitsubishi introduceert het DENDO DRIVE HOUSE voor thuisgebruik. Met dit totaalpakket dat tussen nu en maart 2020 op de markt komt, worden de auto, het huis en het elektriciteitsnet met elkaar verbonden ten behoeve van een slim ecosysteem.

Het DENDO DRIVE HOUSE (DDH), dat begin maart 2019 onthuld werd op de Autosalon van Genève, is een slim ecosysteem voor thuis. Hiermee kan energie worden opgewekt, opgeslagen en gebruikt voor huishoudelijk gebruik en het opladen van de autobatterij, waardoor de auto deel uitmaakt van het energiesysteem.

Het DDH dat in fiscaal jaar 2019 (1 april 2019 tot 31 maart 2020) in Japan en Europa op de markt komt, profiteert van de praktijkervaring verzameld door 190.000 Outlander PHEV-rijders en allerlei projecten op het gebied van bi-directioneel laden (V2G, V2X). Het systeem bestaat uit een bi-directionele lader, zonnepanelen, een thuisaccu en een Home Energy Management System (HEMS) en maakt gebruik van de bi-directionele laadmogelijkheid van de Outlander PHEV. Het DDH is ontwikkeld voor thuisgebruik, maar kan bijvoorbeeld ook worden toegepast op kantoorpanden.

Het DDH wordt aangeboden als totaalpakket bij de Mitsubishi-dealers. Met behulp van de bi-directionele lader kan de batterij van de (PH)EV thuis worden opgeladen met zelf opgewekte zonne-energie, maar ook vanuit de autobatterij worden teruggeleverd voor huishoudelijk gebruik. Hiermee kunnen gebruikers kosten besparen door overdag de batterij van de auto en de thuisbatterij op te laden met zonnestroom, en 's avonds met behulp van de bi-directionele lader de stroom van de autobatterij te gebruiken voor huishoudelijk gebruik.

Category: Diversen
Merk: Mitsubishi

Publicatiedatum: 2019-04-03
© Autoboulevard, 1996-2019     |     Disclaimer     |     website: Megelink / Partners / BV