Land Rover presenteert Range Rover Astronaut Edition

Id: 4813
Land Rover Special Vehicle Operations heeft de speciale Range Rover Astronaut Edition onthuld. De Astronaut Edition is alleen beschikbaar voor deelnemers aan het Future Astronaut programma, die met Virgin Galactic een ruimtereis gaan maken. De Astronaut Edition is voorzien van exclusieve interieur- en exterieurdetails met als thema de unieke ruimtereis en de Future Astronauts van Virgin Galactic. Deze bijzondere uitvoering markeert een hoogtepunt in de duurzame samenwerking tussen Land Rover en Virgin Galactic.

De unieke carrosseriekleur Zero Gravity Blue is geïnspireerd op de diepte en intensiteit van de nacht. Het kenmerkt de technologieën en het oog voor detail van Land Rover Special Vehicle Operations. De speciaal ontwikkelde projectieverlichting in de buitenspiegels toont het silhouet van Virgin Galactics SpaceshipTwo. Verder zijn de vijfde deur en exterieurlijsten voorzien van unieke Astronaut Edition-logo's.

Het interieur van de Astronaut Edition is uitgerust met onderdelen die vervaardigd zijn van het landingsgestel van Spaceship Unity, Virgins eerste ruimteschip, die in december 2018 zijn eerste vlucht maakte. Onderdelen van het lichtgewicht remsysteem van dat ruimteschip zijn bewerkt tot twee schijven in de bekerhouders. In een van deze schijven is een quote van Virgin-topman Richard Branson gegraveerd: "See you up there". In de andere zijn details van de ruimtereis gegraveerd. Wanneer een Future Astronaut zijn ruimtereis gemaakt heeft, wordt de schijf vervangen door een onderdeel van het landingsgestel van het desbetreffende ruimteschip. In de schijf worden dan de specifieke details van die ruimtereis gegraveerd.

Andere unieke details zijn de 'DNA of Flight'-afbeelding op de van koolstofvezel gemaakte klep van de lade in de middenconsole en in reliëf op de met leder beklede middenarmsteun. Op de massieve aluminium deurgrepen is het logo van de Future Astronaut community gegraveerd. Dit logo komt ook terug op de achterkant van de hoofdsteunen van de voorstoelen en de metalen sierlijsten op het dashboardkastje. Optioneel kunnen de initialen van de astronaut in de hoofdsteunen gestikt worden.

De Astronaut Edition is gebaseerd op de luxueuze Range Rover Autobiography. Geheel in lijn met de milieuvriendelijke strategie van Jaguar Land Rover is de Astronaut Edition leverbaar met de P400e plug-in hybride aandrijflijn. Die levert een gecombineerd vermogen van 297 kW (404 pk) en kan 42 kilometer volledig elektrisch rijden (CO2-uitstoot 72 g/km). De Astronaut Edition is echter ook leverbaar met de 5,0-liter V8 P525 supercharged benzinemotor met 386 kW (525 pk).

Category: Personenautos
Merk: Land Rover

Publicatiedatum: 2019-05-13
© Autoboulevard, 1996-2019     |     Disclaimer     |     website: Megelink / Partners / BV