Volkswagen bouwt miljoenste Touareg

Id: 4988
Permanent Link
De Volkswagen Touareg is miljonair geworden. Het topmodel uit Wolfsburg was in 2002 de eerste SUV in het gamma van Volkswagen en is inmiddels vaandeldrager van een grote range soortgenoten waaronder de compacte T-Cross, de sportieve T-Roc en de stoere Tiguan (Allspace).

Het miljoenste exemplaar van de Volkswagen Touareg rolde recentelijk van de band in de fabriek in Bratislava. De inmiddels derde generatie van deze premium SUV, die in 2018 het levenslicht zag, is goed op koers om het succes van zijn twee voorgangers te evenaren. Om de mijlpaal te vieren heeft Volkswagen een exclusieve ONE Million uitvoering uitgebracht. Deze jubileumversie is onder meer voorzien van unieke afwerkingsdetails en een met ultrazacht en fraai gestikt Puglia leder bekleed interieur.

De Volkswagen Touareg is sinds 2002 aanwezig in zijn segment met een ingetogen premium design, veel comfort en vooruitstrevende techniek. Een recent voorbeeld is de Innovision Cockpit, een volledig digitaal bedieningsconcept met een 12 inch digitaal instrumentenpaneel én een 15 inch centraal display. Deze combinatie vormt één groot informatie-, communicatie-, entertainment- en besturingssysteem.

Recentelijk nog zag de Touareg 4.0 V8 TDI 4MOTION het levenslicht. Met een vermogen van 310 kW/421 pk en een maximaal koppel van 900 Nm accelereert hij in 4,9 seconden van 0-100 km/u en heeft hij een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Category: Personenautos
Merk: Volkswagen

Publicatiedatum: 2019-07-24
© Autoboulevard, 1996-2020     |     Disclaimer     |     website: Megelink / Partners / BV