Volvo en Geely gaan krachten bundelen

Id: 5129
Volvo Cars en Geely zijn van plan hun bestaande activiteiten op het gebied van verbrandingsmotoren samen te voegen tot een zelfstandige onderneming. Deze nieuwe onderneming wordt een wereldwijde leverancier die gaat proberen de volgende generatie verbrandingsmotoren en hybride aandrijflijnen te ontwikkelen.

De nieuwe onderneming zou de weg vrijmaken voor Volvo om zich te concentreren op de ontwikkeling van een gamma met volledig elektrische premiumauto's. Volvo bouwt aan een volledig geëlektrificeerd assortiment, als onderdeel van de ambitie van het bedrijf om duurzaamheid centraal te stellen in haar activiteiten. Volvo verwacht dat rond 2025 de helft van de wereldwijde verkoop volledig elektrisch is en de andere helft hybride, geleverd door de nieuwe onderneming.

Voor Geely betekent de samenwerking dat technologisch geavanceerde verbrandingsmotoren en hybride aandrijvingen beschikbaar worden voor Geely Auto, Proton, Lotus, LEVC en LYNK & CO. De nieuwe zelfstandige onderneming zou ook aan externe fabrikanten kunnen leveren en daarmee enorme operationele, industriële en financiële voordelen kunnen bieden.

Het voorgestelde nieuwe bedrijf is bedoeld als een werkgever voor ongeveer 3.000 werknemers van Volvo en ongeveer 5.000 werknemers van Geely's verbrandingsmotoractiviteiten, waaronder onderzoek en ontwikkeling, inkoop, productie, IT en financiële functies. Er wordt geen inkrimping van het personeelsbestand verwacht. Zowel Volvo Cars als Geely zijn bezig de ICE-activiteiten uit te splitsen in nieuwe eenheden binnen de organisaties, als een eerste stap op weg naar een nieuw, zelfstandig bedrijf.

Volvo Cars gelooft dat de elektrificatie van de auto-industrie een geleidelijk proces zal zijn. "Hybride auto's hebben de beste verbrandingsmotoren nodig. Deze nieuwe onderneming zal beschikken over de middelen, schaal en expertise om deze aandrijflijnen kostenefficiënt te ontwikkelen," zei Håkan Samuelsson, President en Chief Executive van Volvo Cars.

De gedetailleerde plannen van de nieuwe onderneming zijn in ontwikkeling en onder voorbehoud van vakbondsonderhandelingen en goedkeuring door de raad van bestuur en relevante autoriteiten.

Category: Personenautos
Merk: Volvo

Publicatiedatum: 2019-10-07
© Autoboulevard, 1996-2020     |     Disclaimer     |     website: Megelink / Partners / BV