Ford onthult nieuwe Mondeo

Id: 81
FORD ONTHULT NIEUWE MONDEO

Ford introduceert de nieuwe Mondeo. De nieuwe versie van het Ford-vlaggenschip, dat is gebouwd op het mondiale CD-segmentplatform van Ford, is verkrijgbaar als vijfdeurs en Wagon (alleen ontwikkeld voor Europa) en als vierdeurs die ook wordt aangeboden als hybride. De Mondeo is de eerste auto in dit segment met een 1.0-liter aandrijving, de 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor die is uitgeroepen tot 'International Engine of the Year' van 2012, en die naar verwachting het laagste brandstofverbruik in zijn klasse heeft.

Het expressieve exterieur van de Mondeo ademt de nieuwe, wereldwijde designstijl van Ford. De lage daklijn volgt het profiel van een sportcoupé, terwijl het interieur ruimtelijk is en een praktische indeling heeft. De Wagon is verkrijgbaar met een panoramadak dat kan worden geopend.

Het zijprofiel is vormgegeven voor 'visuele lichtheid', terwijl het technische design aan de voorkant wordt gekenmerkt door de nieuwe, prominente trapezevormige grille van Ford, een motorkap met 'power-dome' en adaptieve full-LED koplampen.

De Mondeo is de eerste Ford met koplampen die zijn uitgerust met LED-grootlicht, LED-stadslicht en LED-knipperlicht. LED-koplampen gaan sneller branden, zijn duurzamer en verbruiken minder energie dan traditionele gloeilampen. Bovendien draaien ze mee met het stuur en wordt de straalprojectie aangepast aan de snelheid van de auto, waardoor een betere verlichtingsdiepte bij hoge snelheden en een breder gezichtsveld bij lagere snelheden worden verkregen.

De vierdeurs Mondeo "HEV" is de eerste hybride passagiersauto van Ford voor Europa en combineert een speciaal ontwikkelde 2.0-liter benzinemotor met een lithium-ionaccu van 35 kW om een laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot mogelijk te maken.

Voor het eerst op de Mondeo wordt een dieselvariant met vierwielaandrijving aangeboden met verbeterde grip, prestaties en besturing.

De Mondeo biedt ook voor het eerst SYNC met MyFord Touch, een spraakgestuurd connectiviteitssysteem in de auto dat is voorzien van een 8-inch kleurentouchscreen en de mogelijkheid om als WiFi-hotspot voor maximaal vijf apparaten te dienen. SYNC met MyFord Touch biedt bestuurders de mogelijkheid om hun handen aan het stuur te houden en hun ogen op de weg gericht, terwijl ze de telefoon- en mediaspelerfuncties van verbonden apparaten alsmede de klimaatbeheersing, de radio en cd-speler, en het navigatiesysteem bedienen via spraakopdrachten.

De Mondeo heeft ook voor het eerst in Europa opblaasbare veiligheidsgordels voor de achterpassagiers. Ze zijn ontworpen om letsel aan hoofd, nek en borst te verminderen bij de passagiers achterin. Bij een ongeluk zet de gordel snel uit om de krachten van de botsing te verdelen over een lichaamsgebied dat vijfmaal groter is dan bij het gebruik van een gewone veiligheidsgordel.

Category:
Merk: Ford

Publicatiedatum: 2012-09-07
© Autoboulevard, 1996-2020     |     Disclaimer     |     website: Megelink / Partners / BV