CUPRA Formentor wint Red Dot Award

Id: 6208
Permanent Link
De CUPRA Formentor heeft een internationale erkenning gekregen. Nadat de Crossover SUV van CUPRA onlangs al een podiumplaats scoorde in de gerenommeerde Europese Auto van het Jaar-verkiezing, werd de Formentor ditmaal beloond met een Red Dot Award. CUPRA ontving de designprijs voor de uitgesproken sportieve vormgeving van de Formentor.

De Red Dot Award voor productdesign wordt jaarlijks toegekend aan de allerbeste producten, als waardering voor de esthetische aantrekkingskracht, functionaliteit,slimme en innovatieve technologieën en onderscheidende designkwaliteit.

"Voor ons betekent de Red Dot Award een serieuze erkenning voor het uitgesproken design van de Formentor. Bij CUPRA ontwerpen we auto's voor echte autoliefhebbersdie misschien niet bij iedereen in de smaak vallen," verklaart Wayne Griffiths, President van CUPRA en SEAT. "Deze internationale, felbegeerde onderscheiding onderstreept het fantastische werk van ons designteam."

De CUPRA Formentor combineert de kracht van het MQB EVO-platform met de uitstraling van een Crossover. Dat werd erkend door de Red Dot Award jury, een panel van vijftig internationale specialisten die elke inschrijving testen, beoordelen en waarderen. Daarvoor hanteert de jury een spectrum aan criteria, aangevuld met de specialisatie van elk individueel jurylid. Vaste beoordelingscriteria zijn de mate van innovatie, functionaliteit, ergonomie, symboliek, emotionele aantrekkingskracht en een ecologisch verantwoord ontwerp.

Category: Personenautos
Merk: Cupra

Publicatiedatum: 2021-04-12
© Autoboulevard, 1996-2021     |     Disclaimer     |     website: Megelink / Partners / BV