Skoda toont interieur Fabia

Id: 6265
Vooruitlopend op de wereldpremière van de nieuwe FABIA, begin mei 221, licht Skoda alvast een tipje van de sluier van het interieur op. De vierde generatie van de compacte hatchback wordt ruimer. Frisse tinten geven het interieur kleur, terwijl technologieën uit de grotere modellen nu ook hun weg naar de nieuwe FABIA hebben gevonden. Het interieurconcept van de OCTAVIA is in de FABIA verder verfijnd en aangevuld met nieuwe elementen.

De nieuwe Skoda FABIA is gebaseerd op het modulaire MQB-A0 platform van de Volkswagen Groep. Daardoor is de nieuwkomer langer en breder dan zijn voorganger, en hebben de passagiers meer ruimte. Het symmetrische instrumentenpaneel heeft een 'zwevend' centraal beeldscherm, terwijl een gekleurde horizontale sierlijst de breedte van het interieur accentueert. In de kenmerkende lijn onder het beeldscherm is de vorm van de Skoda-grille te herkennen. Nieuw zijn de grote ronde luchtroosters links en rechts, net als de gekleurde elementen in de middenconsole en deurpanelen. Op één van de designschetsen is ook het prominente FABIA-beeldmerk in het instrumentenpaneel te zien.

Het centrale 'zwevende' beeldscherm domineert het interieur van de nieuwe FABIA. Met het touchscreen kan het infotainmentsysteem, net als tal van anderefuncties van de auto, worden bediend. De designschets toont de uit de grotere modellen van Skoda bekende Virtual Cockpit, waarvan de indeling doorde bestuurder is aan te passen, die nu in de FABIA (als optie) debuteert.

De wereldpremière van de vierde generatie van de Skoda FABIA vindt begin mei 2021 plaats.

Category: Personenautos
Merk: Skoda

Publicatiedatum: 2021-04-29
© Autoboulevard, 1996-2021     |     Disclaimer     |     website: Megelink / Partners / BV